Toerisme

Het toerisme in Costa Calida word met de jaren groter omdat steeds meer mensen deze ruige kuststreek willen ontdekken.

Vooral de hotels en vakantiehuizen rondom het binnenmeer Mar Menor trekken veel toeristen, hier vind je een lang zandstrand dat ruimte bied aan duizenden zonaanbidders. Hier is het dan ook vaak drukbevolkt, maar er zijn ook rustigere stranden aan de zuidelijke oever van de Mar Menor bij Cabo de Palos en Cabo Tinoso.

Hier kunnen vakantiegangers in alle rust genieten van hun verblijf. Ook verblijven enkele toeristen bij de grote steden zoals Carthagena of de gelijknamige stad Murcia. Ook kleine steden als Aguilas en Mazarron zijn populair.
 

Rustgevende en ruige bestemming

Toeristen die naar Costa Calida op vakantie gaan, zijn hier vooral voor de rust. Maar ze vermaken zich ook met activiteiten bij het water en gaan dagjes uit. Zo is vooral de stad Carthagena populair maar worden ook de kleine vissersdorpjes La Azohia en Bolnuevo.

Een ander populair uitje onder toeristen is Pérdiguera, een prachtig eiland vlak bij de kust van Murcia. Hier kunnen vakantiegangers een duik nemen maar ook genieten van de lokale gerechten.

Ook het natuurpark Calblanque is een gewilde bestemming voor een dagje uit. Een wandeling langs de ruige plekken bij de kust van Murcia is ook zeer geliefd.
 

Wateractiviteiten voor toeristen

Langs het strand zijn veel sportscholen en clubs te vinden waar jong en oud verschillende watersporten kan proberen zoals waterskiën, wakeboarden, windsurfen of zeilen. Deze plekken zijn dan ook erg populair onder de toeristen in Costa Calida.

In de avonden gaan veel toeristen uit eten in een van de badplaatsen of grotere steden. Veel restaurants bieden een menu aan met lokale lekkernijen maar ook internationale gerechten om de vakantiegangers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Langs het strand zijn talloze bars en cafés waar toeristen zich tot in de late uurtjes kunnen vermaken.